Posts

Showing posts from September 11, 2016

SAINT ANTOINE KOZHAYA مار انطونيوس قزحيا - Religious places in Lebanon

Image
Religious Places in Lebanon Christianity in Lebanon Maronites of Lebanon

Notre Dame du Liban سيدة لبنان حريصا

Image
Notre Dame du Liban سيدة لبنان حريصا

Jesus the king - يسوع الملك, Zouk Mosbeh, ذوق مصبح لبنان

Image
Aerial view of Jesus the King, Zouk Mosbeh, Lebanon

Akoura village Lebanon, العاقورة

Image
تصوير واخراج الاب ايلي قرقماز
موسيقى الاب انطوان طحان

تبتعد عن بيروت 70كلم
وترتفع عن سطح البحر 1400م

تعود التسمية الى اللغة السريانية وتعني عين الماء الباردة .تتميّز هذه البلدة ببيئة طبيعية ومناظر خلاّبة ،كما تتميز بكثرة ينابيعها المتدفقة وبأهراماتها الطبيعية المتدرجة .ينتشر داخلها وفي خراجها العديد من المعالم العائدة الى العصور القديمة الوسطى .ويعرف المؤرخون أن من أقدم الآثار في العاقورة مغارة الرويس التي تعتبر من أكبر المغاور في لبنان . وفوق النهر الشتوي المتدفق من تلك المغارة يقوم جسر طبيعي يربط منطقتي العاقورة والمجدل، هذا الى جانب مغارة أخرى تعرف هناك بإسم مغارة عين لبنة .من المعالم الأثرية أيضاً جزء من طريق شقّت في الصخور أبان العصر الروماني لتربط بعلبك بجبيل مروراً باليمونة. وهناك في أعالي الجرف المطل على البلدة مغارة تبلغ في العمق حوالي 500متر ،عثر المنقبون في داخلها على بقايا أثرية مختلفة ،وقد أقيم على مدخلها مزار ري صغير على إسم القديس يوحنا ،ومن ثمّ صارت المغارة تعرف بإسم مغارة مار يوحنا .هذا وتقوم في البلدة كنيسة مار بطرس التي كانت في الأصل مغارة طبيعية تحمل جدرانها – التي جار…

Beirut cooking festival 2016

Image
The much-anticipated sixth edition of the Beirut Cooking Festival is Lebanon’s only event which brings together trade professionals and consumers who share a passion for the gastronomy. Beirut’s only annual cooking festival features entertaining and interactive programs from more than 100 exhibitors, the best celebrity chefs, beverage consultants and lifestyle experts, as well as producers, retailers and restaurants.

+ 100 Exhibitors  • Food and beverage  • Organic food  • Small producers  • Artisanal food  • Leading restaurants  • Accessories and utensils  • Tableware  • Kitchen equipment: heavy and small  • Services (kitchen courses, chefs at home, websites, etc.)
+ 15,000 Visitors Thousands of visitors flock to the show to indulge in a celebration of fantastic food, drink and the art of cooking.  • The event attracts a public interested in all aspects of cuisine, with medium to high purchasing power  • It is particularly popular with food lovers and homemakers
Why Exhibit…

Horsh Beirut Festival 2016

Image
After the recent opening of Horsh Beirut to the public, Assabil Friends of Public Libraries and the Heinrich Böll Stiftung Middle East will soon host Horsh 2016 Festival.

The festival will feature a variety of musicians and performance artists such as singer Tania Saleh, theatrical Collectif Kahraba and circus company Cirquenciel among others. There will be a variety of activities for children and adults, making it the perfect destination for a weekend family outing.

It will also feature several organisations that are actively involved in environmental and societal matters and offer a large range of workshops for the youth.

Free Entrance

Manoushe. Why This Lebanese Street Food Is Gaining Traction in the U.S.

Image
Why This Lebanese Street Food Is Gaining Traction in the U.S.
Date: Tuesday, September 13, 2016
By: Nina Roberts
Source: Fortune

It’s not as popular as pizza or falafel, but someday it could be. In Lebanon, the manoushe is omnipresent — a flatbreadbest served fresh from the corner bakery’s oven and eaten on the go. It’s typically slathered in zaatar, a thyme herb mix with sesame seeds, often with dollops of labneh, a tangy thick yogurt. Despite the waves of Lebanese immigrants who have immigrated to the U.S.and made manoushe at home or at local bakeries, it has yet to be widely available to the general public. But that’s changing. A handful of immigrant entrepreneurs have launched manoushe-centric businesses in city centersacross the country geared towards a diverse customer base—and they’re flourishing. “Somebody needed to do it,” laughs Ziyad Hermez, 32, the owner of Manousheh NYC, New York City’s only “manousherie” (falafel, hummus, and ot…

الفوائد الصحية لـالمازة اللبنانية

Image
لفوائد الصحية لـالمازة اللبنانية
Date: Thursday, September 15, 2016
By: سينتيا عواد
Source: الجمهورية


لا شكّ في أنكم تذوّقتم أطباقاً أجنبية عديدة وإنجذبتم إلى أنواع معيّنة منها، إلّا أنّ ما هو مؤكّد أنّ المازة اللبنانية لا تزال حتّى هذه اللحظة تتربّع على عرش أهمّ المطابخ العالمية لتنوّع أصنافها، وتعدّد نكهاتها اللذيذة التي تُرضي كلّ الأذواق، وأيضاً لغناها بأهمّ المغذّيات الضرورية للجسم، وقدرتها على تحصين الصحّة ضدّ أخطر الأمراض على الإطلاق. إكتشفوا اليوم خصائص أبرز مكوّناتها. بدءاً من التبّولة والفتّوش، مروراً بالحمّص بطحينة والباذنجان المتبّل، فالسمبوسك والرقاقات وغيرها من المأكولات، تتميّز المازة اللبنانية بإحتوائها كمية متنوّعة جداً من الأصناف اللذيذة التي تُرضي كلّ الأذواق وتُلبّي جميع الإحتياجات من دون أيّ إستثناء. في ما يلي خصائص أبرز أنواع الميزا اللبنانية التي كشفتها إختصاصية التغذية، جوزيان الغزال لـ«الجمهورية»: التبّولة والفتّوش تتميّز السفرة اللبنانية بإحتوائها كمية عالية من الخضار المهمّة جداً للإنسان في حياته اليومية. …

'Let Go' as American RnB sensation, NE-YO​, performs LIVE for the first time in Lebanon at White Beirut​.

Image
On Saturday September 17, 'Let Go' as American RnB sensation, NE-YO​, performs LIVE for the first time in Lebanon at White Beirut​. For Reservations: +961 3 060 090

Byblos, Lebanon is best Arabian city to visit this year

Image
Date: Sunday, September 11, 2016
By: Kelly Vaghenas
Source: Green Prophet

I remember that when I visited Byblos, in the Jbeil district of Lebanon, in the summer of 2011, I felt like a true beholder of history. Historians agree that it’s the second oldest continuously-inhabited city on earth, runner-up only to the Palestinian city of Jericho. I sat at Feniqia restaurant in the heart of the old Phoenician city, eating shanklish cheese and tabbouleh and imagining life in that very spot, if time were to rewind 7,000 years. Since about 5,000 BCE, people have been walking the streets of this city. Bartering turned into buying and selling; hunting and gathering was first conducted out in nature, but in the present day, it all goes down in the local souk. Undoubtedly, homemakers hunt for thefreshest red peppers to use for muhammara (see our recipe here) and gather the heartiest chickpeas for making hummus, a recipe that has been perfected…